Lente en de pechvogel zit in haar nest

content lentemaheerd 75De eerste dagen van de lente doen echt wat bij deze tijd hoort; mooie blauwe luchten, overdag aangenaam warm en in de nacht lekker fris. De vogels zingen dat het een lust is, zoeken de beste plaats voor hun nest. Meneer kwikstaart oefent zijn gevechtstechnieken op mijn kantoorraam met als resultaat een kunstwerk van poot- en vleugelafdrukken. En de pechvogel heeft haar plek in het huis gevonden.

Op de Lentemaheerd betekend de lente dat wij onze camping weer klaar maken voor een nieuw seizoen. Dat het beheren van een camping niet zonder gevaar is heb ik deze week gemerkt. Bij het mooie weer krijgen wij ook de kriebels en moet er gepoetst worden. De camping bungalow ontdoen van stof, spinrag en gezellig inrichten. Sanitair schoonmaken, water aansluiten, grasmaaien, onkruid wieden. Alles controleren zodat onze gasten weer kunnen genieten van een lente frisse camping.

Communicatie fout

Tja en dan gaat het mis, net samen met schoondochter Joyce de bungalow aan het schoonmaken. Doeke sluit buiten het water weer aan en vraagt mij waar iets van de kranen ligt. Samen lopen we de werkgang in, een communicatie fout en ik land in de kruipruimte onder ‘t sanitair. ‘Het vallen is niet erg, maar ja dat landen’. Mijn voet klapt dubbel, we foeteren wat op elkaar en ik wordt uit het gat gehesen. Daar lig ik dan. Met mijn hoofd op de schoot van Joyce. Doeke houd een coolpack op mijn voet, maar het voelt niet goed.

Nu zit deze pechvogel dus in een door mijn familie gebouwd nest. Van een stoel, bankje met kussens en daarop mijn gipsbeen. Om mij heen een verzameling met leesvoer, borduurwerk, iPad, telefoons, schrijfblok en zo meer. Moet zo toezien hoe de lente buiten verder ontwaakt.

Lente kamperen

De hulptroepen zetten de werkzaamheden gelukkig voort, ook de bed and breakfast gasten worden goed verzorgd. Deze pechvogel moet geduldig haar tijd uitzitten terwijl alles gelukkig lekker door gaat. De camping is vanaf zaterdag 1 april klaar voor een nieuw seizoen. Kom lente kamperen in Groningen. Wie weet wat ik nog allemaal in mijn nest bebroed?

Cadeau

Alle gasten die in april meer dan 4 dagen komen kamperen krijgen het Route.nl jaarboek 2017 (€9,95) cadeau. Reserveer direct online.

Heerlijk genieten

van de geweldige omgeving

Heerlijk genieten

van de geweldige omgeving

heerlijk genieten

van de geweldige omgeving

Heerlijk genieten

van de geweldige omgeving