Lentemaheerd, de leukste camping aan de Waddenzee

Ben je op zoek naar een leuke camping aan de Waddenzee, ontdek dan Camping Lentemaheerd. Deze kleine camping ligt een kleine 10 minuten rijden van de Waddenzee. Een plek waar je helemaal in alle rust kunt genieten van een kampeervakantie of overnachten in een bed & breakfast-kamer. Een plek om te onthaasten en te genieten van een oase van rust.

Inspiratie voor een vakantie aan de Waddenzee

De leukste camping aan de Waddenzee Tijdens je vakantie op Camping Lentemaheerd kun je alle kanten op voor een ongekend dagje uit. Heerlijk wandelen over het wad, een dagje naar Pieterburen of een bezoek brengen aan het Duitse eiland Borkum. Op deze pagina vertellen we alles over de mogelijkheden.

Wadlopen in Groningen

Wadlopen is een unieke en avontuurlijke ervaring die je niet mag missen tijdens je verblijf op Camping Lentemaheerd. In de kustregio's van Nederland, zoals bij het Waddengebied, kun je deelnemen aan deze leuke activiteit. Tijdens het wadlopen kun je te voet de zeebodem verkennen wanneer het tij laag is en de zee zich heeft teruggetrokken. Het biedt een kans om de overweldigende schoonheid van het waddengebied, de zeehonden en de diverse flora en fauna van dichtbij te bewonderen.

Ga daarom altijd op pad met een wadloopgids. Zij kunnen je precies vertellen hoe je moet lopen, waar de dieren kunt spotten én wat goed is voor de natuur. De gids legt je ook graag alles over de erecode met gedragsregels voor wadlopers.

Tip van Lentemaheerd: wil je gaan wadlopen, dan maken wij graag een ontbijt of lunchpakket voor je klaar voor onderweg.

Unesco Werelderfgoed de Waddenzee

Het UNESCO Werelderfgoed Waddenzee, beslaat het Nederlandse en Duitse deel van de Waddenzee. Dat is een gebied van bijna 10.000 km2 langs een kuststrook van zo’n 400 kilometer. Het is 's werelds grootste getijdengebied en biedt een thuis aan een schat aan biodiversiteit. In de Waddenzee vinden we talloze vogelsoorten, zeehonden en unieke zeedieren.

Door de getijdenwerking is de Waddenzee voortdurend in beweging. Tweemaal per dag valt de zee vrijwel geheel droog en tweemaal per dag is het hoogwater. Dan kunnen boten varen waar je een paar uur eerder nog kon wadlopen. Dit gebied met getijden is een zo bijzonder dat het is uitgeroepen tot UNESCO Werelderfgoed.

Zeehondencentrum Pieterburen

Een bezoek aan Zeehondencentrum Pieterburen aan de Waddenzee is een onvergetelijke ervaring. Gelegen aan de prachtige noordelijke kust, biedt dit centrum een unieke kans om dichter bij de fascinerende zeehonden te komen en meer te leren over hun leefstijl en welzijn.

Het centrum biedt educatieve tentoonstellingen en informatieve rondleidingen waar u alles te weten kunt komen over zeehonden, hun habitat en de inspanningen om hen te beschermen. Hoogtepunt van het bezoek is het zien van de zeehonden zelf. Het centrum biedt geweldige kijkplatforms en mogelijkheden om de dieren te observeren terwijl ze zich ontspannen en spelen in de buitenbassins.

Zeehondencentrum Pieterburen is niet alleen een leuke en leerzame bestemming, maar het onderstreept ook het belang van het behoud van onze prachtige zeeën en de dieren die erin leven. Vergeet niet je camera mee te nemen om deze onvergetelijke ervaring vast te leggen!Camping bij de Waddenzee

Nationaal Park Lauwersmeer

Nationaal Park Lauwersmeer is een paradijs voor natuurliefhebbers. Dit park grenst aan de Waddenzee en is gelegen op een klein uurtje rijden van Camping Lentemaheerd. Het is een prachtig landschap van uitgestrekte meren, moerassen, rietvelden en bossen. Het is de ideale plek om te wandelen, fietsen en vogels te spotten. Met talloze wandel- en fietspaden kunt u de diversiteit van de natuur in dit gebied verkennen. Nationaal Park Lauwersmeer biedt een onvergetelijke ervaring voor iedereen die op zoek is naar rust en schoonheid in de natuur.

Bezoek het Duitse eiland Borkum

Het Duitse eiland Borkum is een pareltje in de Noordzee. Het grootste eiland van de Oost-Friese Waddeneilanden staat bekend om de natuurlijke schoonheid. Uitgestrekte zandstranden, weelderige duinen en schilderachtige vuurtorens wisselen elkaar af.

Borkum biedt talloze mogelijkheden voor ontspanning en verkenning. U kunt lange wandelingen maken langs de kustlijn, fietsen over schilderachtige paden, of zelfs een ritje maken in de historische Borkumse trein. Het eiland heeft ook een rijke geschiedenis en cultuur om te ontdekken, met charmante dorpjes, gezellige cafés en lokale specialiteiten om te proeven.

Kamperen of huren

Ben je al enthousiast geworden na het lezen van de eropuit tips, boek dan een vakantie naar Lentemaheerd. Je boekt eenvoudig je vakantie online. Wil je liever eerst persoonlijk contact neem dan contact met ons op. 

Contact

Heerlijk genieten

van de geweldige omgeving

Heerlijk genieten

van de geweldige omgeving

heerlijk genieten

van de geweldige omgeving

Heerlijk genieten

van de geweldige omgeving