Over ons

content lentemaheerd 47Wij vertellen onze gasten graag wat meer over de akkerbouw en het noordelijkste gedeelte van de Provincie Groningen

Voor wie Groningen wil ontdekken, wil wadlopen, lekker wandelen of fietsen langs de Waddenzee Werelderfgoed. Wie wel eens wil ervaren dat het ’s nachts ook echt donker kan zijn, wil genieten van de sterrenhemel. Wie wil genieten van de rust maar er ook graag actief op uit gaat.

Hebben wij een comfortabele bed & breakfast met 7 kamers, waarvan er 2 kamers ook geschikt zijn voor mindervaliden. Onze gehele accommodatie is ook te huur voor groepen tot 17 personen. Maar ook twee ruim ingerichte kampeervelden met samen 25 plaatsen. Een comfortabel sanitairgebouw en ook hier een speciale badkamer te gebruiken door mindervaliden en ouders met kleine kinderen.
Wel graag kamperen maar zelf geen kampeermiddel? Wij hebben een leuke pipowagen en een hippe caravan met voortent te huur.

Het ontstaan van onze B&B en camping

In de zomer van 1986 verhuisde wij, Anita en Doeke, naar de boerderij van de familie waar Doeke geboren is. Als dochter uit een middenstandsgezin was Anita altijd onder de mensen door mee te werken in Boek- en Kantoorboekhandel en door het wonen midden in een dorp. Toen we op de boerderij gingen wonen, waren het de pootaardappelen die voorbij kwamen, een wagen vol met stro, de mensen die mee werkten bij de oogst en onze familie en gelukkig kwamen daar een zoon en een dochter bij. Maar Anita wilde graag iets voor haar zelf, iets doen naast het werk op de boerderij, onze mooie plek delen met anderen, laten zien hoe er wordt gewerkt op een agrarisch bedrijf.

Zo begonnen we in 1994 met twee kamers voor logies en ontbijt. Eén in wat vroeger een meidenkamer was, direct met een eigen badkamer met douche en wastafel, alleen voor het toilet moest men de gang op. En een 1 eenpersoonskamer in het woonhuis met een wastafel, de gast die hier verbleef moest gebruik maken van onze badkamer.

Het eerste jaar verliep naar tevredenheid en ook Doeke vond het leuk om gasten over de vloer te krijgen. Daarom hebben we een tweede kamer gemaakt waar direct een volledige badkamer in is gebouwd met eigen toilet. Vanafdat moment hebben er geen gasten meer in ons eigen huis overnacht, met kleine kinderen was dit wel zo prettig.

Het gegroeide toerisme in noord Groningen

Dat er in 30 jaar veel veranderd weet ieder. Toen we hier net woonden, keken we op van een fietser met bepakking. Wat zou die hier nu doen? Nu is het gewoon dat er in de zomer regelmatig fietsers met bepakking langs komen. De LF10 Waddenzeeroute trekt veel mensen voor een lange of korte vakantie.
Zo is ons bedrijf in al die jaren verder gegroeid, tot een camping met 25 plaatsen, hebben we een pipowagen en hippe caravan in de verhuur en inmiddels 7 hotel waardige B&B kamers.
Ons akkerbouwbedrijf is inmiddels te klein voor de huidige normen maar door onze gasten hebben wij ons bestaansrecht op deze geweldige plek kunnen behouden. Wij genieten er nu al meer dan 20 jaar van, om onze gasten het mooie Groninger land te laten ontdekken.

Met grote trots zijn we in 2015 zelfs benoemd tot beste Vekabo Plattelands logeeraccommodatie van Nederland.

Heerlijk genieten

van de geweldige omgeving

Heerlijk genieten

van de geweldige omgeving

heerlijk genieten

van de geweldige omgeving

Heerlijk genieten

van de geweldige omgeving