Lentemaheerd, de leukste camping  in Groningen

Ben je op zoek naar een leuke camping in Groningen, dan is Camping Lentemaheerd echt iets voor je! Deze kleine camping ligt helemaal in het noorden van de provincie Groningen, vlakbij de Waddenzee. Een plek waar je helemaal in alle rust kunt genieten van een kampeervakantie of je in de watten laten leggen in de bed & breakfast. Een plek om je te laten ontzorgen en vooral genieten van een oase van rust.

Inspiratie voor een vakantie in Groningen

Leukste campingTijdens je vakantie op Camping Lentemaheerd kun je alle kanten op. Heerlijk wandelen en fietsen, wadlopen, funshoppen of een bezoek brengen aan het Duitse eiland Borkum. We vertellen je graag alles over de mogelijkheden.

Wandelen en fietsen

Wandelaars en fietsers kunnen we aanraden om het Schildmeer te ontdekken, een verborgen parel van Groningen. Dit meer ligt op circa 25 kilometer van Lentemaheerd en een fijne plek voor natuurliefhebbers. Het grootste deel van de oevers bestaat uit natuurgebied. Rond het meer liggen diverse fietspaden waardoor je het Schildmeer kunt rond fietsen. De houten fietsbrug over het afwateringskanaal van Duurswold is een mooie plek om letterlijk even stil te staan en te genieten van het uitzicht.

Nationaal Park Lauwersmeer

Nationaal Park Lauwersmeer is een paradijs voor natuurliefhebbers. Dit park grenst aan de Waddenzee en is gelegen op een klein uurtje rijden van Camping Lentemaheerd. Het is een prachtig landschap van uitgestrekte meren, moerassen, rietvelden en bossen. Het is de ideale plek om te wandelen, fietsen en vogels te spotten. Met talloze wandel- en fietspaden kun je de diversiteit van de natuur in dit gebied verkennen. Nationaal Park Lauwersmeer biedt een onvergetelijke ervaring voor iedereen die op zoek is naar rust en schoonheid in de natuur.

Zeehondencentrum Pieterburen

Een bezoek aan Zeehondencentrum Pieterburen is een onvergetelijke ervaring. Gelegen aan de prachtige noordelijke kust, biedt dit centrum een unieke kans om dichter bij de fascinerende zeehonden te komen en meer te leren over hun leefstijl en welzijn.

Het centrum biedt educatieve tentoonstellingen en informatieve rondleidingen waar je alles te weten kunt komen over zeehonden, hun habitat en de inspanningen om hen te beschermen. Hoogtepunt van het bezoek is het zien van de zeehonden zelf. Het centrum biedt geweldige kijkplatforms en mogelijkheden om de dieren te observeren terwijl ze zich ontspannen en spelen in de buitenbassins.

Zeehondencentrum Pieterburen is niet alleen een leuke en leerzame bestemming, maar het onderstreept ook het belang van het behoud van onze prachtige zeeën en de dieren die erin leven. Vergeet niet je camera mee te nemen om deze onvergetelijke ervaring vast te leggen!

Bezoek het Duitse eiland Borkum

Het Duitse eiland Borkum is een pareltje in de Noordzee. Het grootste eiland van de Oost-Friese Waddeneilanden staat bekend om de natuurlijke schoonheid. Uitgestrekte zandstranden, weelderige duinen en schilderachtige vuurtorens wisselen elkaar af.Ontdek de leukste camping in Groningen

Borkum biedt talloze mogelijkheden voor ontspanning en verkenning. Je kunt lange wandelingen maken langs de kustlijn, fietsen over schilderachtige paden, of zelfs een ritje maken in de historische Borkumse trein. Het eiland heeft ook een rijke geschiedenis en cultuur om te ontdekken, met charmante dorpjes, gezellige cafés en lokale specialiteiten om te proeven.

Dagje uit naar Groningen

Een dagje uit in de stad Groningen is een boeiende ervaring voor iedereen. Deze bruisende stad in het noorden van Nederland biedt een perfecte mix van cultuur, geschiedenis en levendigheid. Begin het avontuur op de Grote Markt, waar je het stadhuis kunt bewonderen en kunt genieten van de gezellige sfeer in de vele cafés en restaurants.

Vervolg de ontdekkingsreis door de stad met een bezoek aan het Groninger Museum, waar moderne kunst en architectuur samenkomen in een uniek gebouw. Vergeet ook de Martinitoren niet, waar je een prachtig uitzicht hebt over de stad.

Groningen kent veel verborgen pareltjes voor toeristen. Neem je fiets mee of trek je wandelschonen aan en maak een mooie wandeling rondom het Hoornsemeer. Bij het Hoornsemeer komt vertier en natuurschoon samen. Met lange fiets- en wandelpaden, een sfeervol strand en watersportmogelijkheden is dit een mooie plek om te vertoeven.

Kamperen of huren

Ben je al enthousiast geworden na het lezen van de eropuit tips, boek dan een vakantie naar Lentemaheerd. Je boekt eenvoudig je vakantie online. Wil je liever eerst persoonlijk contact neem dan contact met ons op.  

Contact 

Heerlijk genieten

van de geweldige omgeving

Heerlijk genieten

van de geweldige omgeving

heerlijk genieten

van de geweldige omgeving

Heerlijk genieten

van de geweldige omgeving