Ontdek Groningen

Ontdek GroningenU vindt hier handige toeristische informatie over de provincie Groningen. Met name de mogelijkheden van uitjes in Noord Groningen zult u hier vinden. Ontdek de rust, ruimte en weidsheid van de top van Nederland.

Toeristische informatie over Groningen

De Lentemaheerd, gelegen in Noord Groningen en de meest noordelijke camping van het vaste land in Nederland. Naast camping ook Bed en Breakfast. Gelegen in Noord Groningen tussen weidse vergezichten en afwisselende landschappen. Een ideaal gebied voor fietsers en wandelaars.

De provincie Groningen kenmerkt zich om zijn rust, de weidse vergezichten en natuurlijk de Waddenzee. Geniet van de rust in Noord Groningen, ver weg van de drukte en files.

Ondanks de rust, biedt Groningen ook vele mogelijkheden voor een leuk dagje uit. Zo is de stad Groningen (23 km) zowel met eigen vervoer als met de trein, snel te bereiken. Een knusse, gezellige stad met een uitgebreid winkelaanbod.

Daarnaast staat deze stad bekend als één van de leukste studentensteden van Nederland, wat ook te zien is aan de vele terrasjes. Maar natuurlijk vind je hier ook de bekende Grote markt met daarnaast de Martinitoren , de “Olle Grieze” (oude grijze). Voor een avontuur op hoog niveau, kan de Martinitoren ook beklommen worden. Met als toetje, een prachtig uitzicht over de provincie Groningen.

Maar u heeft ook de keuze uit bijvoorbeeld een tocht door de grachten, de grote wekelijkse markt, de vele winkels of een bezoek aan het Groninger museum of Stripmuseum.

Activiteiten in Groningen voor het hele gezin

content lentemaheerd 133Het noorden van de provincie Groningen biedt ook diverse mogelijkheden voor een activiteit met het hele gezin. Breng bijvoorbeeld een bezoekje aan de Zeehondencrèche in Pieterburen, de Insectenwereld in Leens, MuzeeAquarium, de diverse Groninger borgen, het klimcentrum Waddenfun, het nostalgische vissershaventje Noordpolderzijl (5 km) of juist DE energiehaven van Europa; de Eemshaven.

Naast de vele interessante bedrijven, bouwwerken en scheepvaart, vaart er ook dagelijks vanuit de Eemshaven een veerboot naar het Duitse Waddeneiland Borkum. Gemakkelijk bereikbaar vanaf de Lentemaheerd, gelegen tussen Uithuizermeeden en Roodeschool.

Is het een dagje slecht weer? Dan kunt u heerlijk genieten in Spa Loppersum. Laat u verassen door de heerlijk ontspannende werking van de sauna’s. Spa Loppersum is een compacte Spa met diverse sauna’s, een zwembad, een restaurant en andere faciliteiten. Vormgegeven in een sfeervolle atmosfeer in het oude gemeentehuis. Spa Loppersum ligt op circa 10 kilometer van de Lentemaheerd.

Culturele bezienswaardigheden Groningen

Bent u een cultuurliefhebber? Dan kunt u zich storten op de vele monumenten, kerken, borgen en musea van Noord Groningen. Een greep uit de diverse culturele bezienswaardigheden in Groningen:

 • het Openlucht Museum in Warffum
 • Museum Mohlmann in Appingedam
 • het Nederlands Strip Museum
 • de Menkemaborg in Uithuizen met de prachtige tuin
 • het Gevangenis Museum in Veenhuizen
 • het welbekende Groninger Museum in de stad Groningen
 • het vestingsdorp Bourtange (onderstaande foto)
 • het twee-jaarlijks Quilt festival. Een drukbezocht Quilt-festival in de gemeente Eemsmond. De getoonde quilts variëren van traditioneel tot art. Tevens biedt het Quilt festival een textielbeurs en een buiten-tentoonstelling.

Sportieve activiteiten in (Noord) Groningen

De natuur in het Waddengebied biedt ook diverse sportieve activiteiten. Zo kan je hier heerlijk kanoën door de rustige kanalen en genieten van een leuke activiteit voor het hele gezin. Of verken Groningen per fiets of te voet en ontdek de vele rustige polderwegen tussen de graanvelden, de fietspaden over de zeedijk langs de Waddenzee en de rustige Groningse dorpjes.

Liever wat meer actie? Dan kan er worden gekozen voor waterskiën, klimmen, lasergamen, bowlen, wadlopen vanaf Pieterburen of zwemmen in één van de zwembaden of uiteraard in de Waddenzee.

Deze activiteiten zijn ook geschikt tijdens bijvoorbeeld een familieweekend. Onze B&B is namelijk ook geschikt als groepsaccommodatie.

Toeristische informatie Noord Groningen

Waddengebied GroningenU vindt bij ons op camping en B&B de Lentemaheerd gratis uitgebreide informatie over Noord Groningen, de vele mogelijkheden qua activiteiten en wandel- en fietsroutes. Uiteraard kunt u ook gebruik maken van onze plaatselijke bekendheid en ons gerust uw vraag stellen.

Wilt u nu alvast meer toeristische informatie over het Waddengebied? Dan kunt u terecht op de de website van het VVV Noord Groningen. U vind hier uitgebreide en actuele informatie over de evenementen, bezienswaardigheden, horeca en winkelmogelijkheden. Maar ook achtergrond-informatie over het Eemsdelta gebied met de bekende Eemshaven, de Groninger dorpen, de borgen en natuurlijk de Waddenzee.

 • Kaarsenmakerij Eenrum (maak je eigen kaars)
 • Zeehondencrèche Pieterburen
 • Insektenwereld Leens
 • Menkemaborg met doolhof en tuin
 • Klimcentrum Waddenfun
 • Duits Waddeneiland Borkum (afvaart vanaf de Eemshaven)
 • Energiehaven de Eemshaven met wandelpier, uitkijktoren, rondvaarten en strandje
 • Speeltuin de Knoll’n Toen
 • Fietsen, wadlopen, wandelen, zwemmen en skeeleren

Fiets- en wandelroutes Noord Groningen

U kunt diverse leuke fietsroutes in Noord Groningen fietsen. Ontdek de rust, het weidse gevoel en de leuke plekjes. Bijvoorbeeld via Route.nl zijn meerdere fiets- en wandelroutes te vinden, onder andere langs de Waddenzee. Hieronder treft u een paar mogelijkheden aan. Ook fietsverhuur is goed mogelijk. Vaak heeft u hierbij ook de keuze uit een elektrische fiets en eventueel een bezorgservice. 

 

Heerlijk genieten

van de geweldige omgeving

Heerlijk genieten

van de geweldige omgeving

heerlijk genieten

van de geweldige omgeving

Heerlijk genieten

van de geweldige omgeving