De top 10 van onze gasten

Wat ga je doen in Noord Groningen

Ter introductie van onze ‘nieuwe’ stacaravan heb ik al mijn volgers gevraagd wat zij gaan doen tijdens een verblijf in Noord Groningen. Veel leuke berichten met enthousiaste reacties heb ik binnen gekregen. Wat zij zoal willen gaan doen heb ik hieronder in een top 10 gezet.

1. Terug naar je geboorte grond en familiebezoek
Opvallend, veel mensen die ons volgen hebben ooit in deze regio gewoond en of hebben er nog familie wonen.

Dijk meistertoren top102. Rondtoeren, te voet, op de fiets of met de motor

Genieten van het landschap wordt ook veel genoemd er zijn hier veel mooie fiets- en wandelroutes. Het is hier vaak niet erg druk op kleine wegen en ruime fietspaden.

3. Genieten van de rust

Ik weet nog dat wij jaren geleden als toeristische ondernemers de rust en ruimte niet meer moesten noemen. Maar tegenwoordig in een drukke samenleving, waar het in veel plaatsen vaak nooit meer echt stil en donker is. Iedereen heeft op zijn tijd wel eens rust nodig, de wind horen waaien om de caravan, de regen die tikt op het dak van je tent of met je ogen dicht luisteren naar de vogels.

4. Eemshaven bezoeken

Ooit verguist omdat er na de aanleg jarenlang niet veel bedrijvigheid in ontwikkeling kwam. Maar nu de thuishaven voor veel bedrijven die zich bezighouden met de aanleg van windparken. Er gebeurt veel in de Eemshaven en dat is voor mensen het bekijken waard. 

5. Zeehonden kijken bijvoorbeeld in Pieterburen

Pieterburen bekend om het wadlopen en de Zeehondencrèche.
Maar veel mooier is het bewonderen van de Zeehonden in de vrije natuur bijvoorbeeld door de Zeehonden kijkwand bij de Punt van Reide.

6. Naar de Waddenzeeimage.png

Waddenzee Unesco wereld erfgoed, dichter bij het wad dan kijken naar de indrukwekkende film het Wad van Ruben Smit kun je niet komen. Maar op de dijk uitkijken over de kwelders, een wad zwerftocht maken, wadlopen, een boottocht over het wad maken of met de veerboot naar een van de Waddeneilanden gaan. Twee keer per dag eb en vloed. Dat vormt de Wadden. Een plek om te ontdekken, ontsnappen en ontspannen. 

7. Duitse Waddeneiland Borkum

Als je hier verblijft moet je ook een de overtocht naar Borkum maken, vanaf de haven ga je met de trein naar het centrum en van daaruit maak je een mooie wandeling over het brede schone strand. Neem je een fiets mee dan kun je in 1 dag het hele eiland rond en vanuit het hoogste punt op een duin aan de oostkant van Borkum met helder heerlijk wegdromen.

8. Menkemaborg Menkemaborg top10

De inrichting van dit kasteelmuseum geeft je de indruk dat de bewoners net even weg zijn. In de tuin vindt je verschillende tuinen een deel nog ingericht naar het originele plan uit 1700. Tot slot zoek je een weg in het doolhof naar de oude plataan en wanneer je de weg terug weer hebt gevonden is het tijd om even bij te komen bij het Schathoes.
Meer over de Menkemaborg >> 

9. Noordpolderzijl

De kleinste zeehaven van Nederland is Noordpolderzijl, met het nostalgische cafe ’t Zielhoes.

10. Cultuur, kerken, kleine musea, Boerma Antiek

Grote attractieparken hebben we hier niet, maar onze gasten zijn altijd verrast door de enorme hoeveelheid leuke kleine musea, de indrukwekkende kerken, open tuinen of ga heerlijk een middag rondstruinen bij Boerma Antiek.

Al met al, er valt veel te beleven boven in Groningen!

Onze gasten krijgen een leuke tas boordevol inspiratie, gun je zelf ook een paar dagen rust en ruimte in Noord Groningen

Route

 

Heerlijk genieten

van de geweldige omgeving

Heerlijk genieten

van de geweldige omgeving

heerlijk genieten

van de geweldige omgeving

Heerlijk genieten

van de geweldige omgeving