Nieuwe badkamer in de B&B

content lentemaheerd 32Nee stilzitten is niet echt ons ding, er is altijd wel wat te verbeteren, vervangen of te veranderen. Is het niet bij de voorzieningen voor onze gasten, dan wel om het voor ons eigen werk beter te maken. Daarbij komen dan nog de onzichtbare zaken die gewoon moeten gebeuren maar waar je eigenlijk helemaal niets van ziet zoals legionella controles bijhouden en controles voor het brandmeldsysteem en brandveiligheid.

In het begin van dit jaar hebben we een zichtbaar project in de vorm van een nieuwe badkamer in onze oudste kamer van de B&B afgerond. Toen wij 20 jaar geleden begonnen met bed and breakfast and breakfast was een kamer met eigen badkamer met douche en wastafel al erg luxe. Ook al omdat de mensen niet bij ons in huis verbleven maar een eigen entree hadden was niet alleen voor de gasten maar ook voor ons comfortabel. Voor het toilet moest je dan even de kamer uit.

Tijden veranderen, B&B’s ook

Tijden veranderen en we merken dat deze toch wel erg leuke kamer hierdoor minder vaak verhuurd word. En ik moet bekennen dat ik zelf ook eerder voor een kamer met eigen toilet zou kiezen. Alleen was naar onze mening deze ruimte te klein voor alle wensen, dit inzicht is veranderd tijdens onze vakantie in Engeland. We hebben daar in verschillende Bed & breakfast adressen geslapen en de kleinste badkamer was kleiner dan de meeste die de caravans op onze camping tegenwoordig hebben. Kortom inspiratie genoeg. Vriendin van onze zoon aan het tekenen gezet en met haar baas bij Badexclusief de puntjes op de I gezet en materialen geleverd.

Eind december hebben we met enig geweld en onvoorziene gaten, er zat nog een put van 3,20 meter diep onder de vloer, de oude badkamer gesloopt. Al met al zitten er al weer heel wat uurtjes in van niet alleen onszelf maar van de installateur Jansen, Elting voor stukadoor en tegelwerk, de heren van Plamenco een mooi plafond en de afwerking installatie van de douchecabine, wastafel, toilet en al wat daar bij hoort.

Heerlijk genieten

van de geweldige omgeving

Heerlijk genieten

van de geweldige omgeving

heerlijk genieten

van de geweldige omgeving

Heerlijk genieten

van de geweldige omgeving