Een mooie zomer zondag op de Lentemaheerd

content lentemaheerd 138Het is zondag avond iets na half 9, met een flinke mok koffie schuif ik nog even aan mijn pc. Trap mijn sandalen uit, de voeten kunnen luchten na weer een warme mooie zomer dag. Seizoen drukte, hoeveel stappen hebben die voeten inmiddels al afgelegd vandaag? Dat heb ik ooit eens geteld, kwam op ruim 20.000 (niet zelf iedere stap onthouden, maar met een stappenteller natuurlijk)

Een doorsnee zondag in het seizoen begint voor mij rond kwart over 7. De gasten kunnen ontbijten vanaf 8.30 alle andere dagen van de week is dat 7.30 uur. Deuren open zodat fietsen weer uit de stalling gehaald kunnen worden en de receptie weer toegankelijk is. Deze morgen heb ik 16 gasten voor het ontbijt en een aantal bestellingen voor broodjes. Rustig zet ik alles volgens een vaste routine op het buffet, de oven warmt op voor de eerste broodjes.

Ontbijt ieder dag wat anders

Het is leuk om te variëren met het ontbijt, vandaag een gekookt eitje, verse fruitsalade, suikerbrood en croissants. Diverse kaas en vleeswaren, eigen jammetjes, sinaasappels geperst, appelsap van eigen appels en melk van de koeien van onze buurman. We hebben weer een bruinbrood gebakken vanmorgen, vullen dit aan met dat van gisteren en warme bolletje. Langzaam druppelen de eerste gasten binnen en zoeken een plek aan de gedekte tafels. Ondertussen zet ik de eerste zakjes met bestelde broodjes in de receptie. Mijn moeder komt vaak helpen op zondag. We vullen alles regelmatig aan, ruimen af, dekken nieuwe tafels en maken nieuwe bestellingen klaar.

Mevrouw Miele

Deze ochtend vertrekken veel van onze Bed and breakfast gasten dat is veel wasgoed, zodra een sleutel is ingeleverd haalt moeders de bedden af en kan mevrouw Miele beginnen te draaien. We boffen met het geweldige weer hierdoor droogt het beddengoed vlot dankzij zon en wind.

Tussendoor worden er nog wat kaartjes voor de veerboot naar Borkum verkocht. We zwaaien camping gasten uit en moeten helaas ook nieuwe gasten teleurstellen, de vrijgekomen plaatsen zijn allemaal gereserveerd.

Rond half 11 hebben we het ontbijt opgeruimd en zijn bijna alle vrijgekomen kamers afgehaald, tijd voor een rust moment en kopje koffie.
Daarna op voor de volgende ronde, nog een kamer en de pipowagen afhalen en sanitair schoonmaken. Tussen door wisselen we de was, ontvang ik de eerste nieuwe gasten en stuur er door naar de collega’s. Camping de Breede in Warffum en de Maarlandhoeve in Uithuizen.

Lunchen met een duif

content lentemaheerd 34Tijdens onze lunch is het redelijk rustig deze keer, we hebben wel een bordje op de balie staan maar als de gast in vakantie modus staat dan mist men dat wel eens.

Een flinke duif heeft besloten om met ons uit te rusten op het terras. Zittend naast de waterbak van de hond, lest zijn dorst en blijft zo 1,5 uur, voordat de reis hervat wordt.

Tijd voor een leesmoment tussen de was wissels en de receptie belletjes. Iedere zondag middag halen we altijd ons zorg omaatje op en tussen de deuren van de zaal, genieten we vanRustende duif op zondag de thee met een lekker schuitje met aardbeien. Rond 5 uur arriveren de laatste camping gasten, de was draait nog even door en gelukkig droogt het nog steeds prima buiten ondanks een paar druppen.

Slaap lekker

Mijn laatste was net aangezet, mijn koffie is op, heb 4 kamers en de pipowagen voorzien van schoon beddengoed. Een klein stroom probleempje opgelost, nog meer gasten doorgestuurd, 11 telefoontjes beantwoord, 9 reserveringen ingevoerd. Het is zondag avond na half 11, het is mooi geweest vandaag, nog 1 droger aan tegen elf nog een laatste ronde en controle van het sanitair.

Dag mooie zomer zondag tot maandag, slaap lekker allemaal.

Heerlijk genieten

van de geweldige omgeving

Heerlijk genieten

van de geweldige omgeving

heerlijk genieten

van de geweldige omgeving

Heerlijk genieten

van de geweldige omgeving