Plannen gewijzigd

Bijna klaar voor vertrek ...

Klein WetsingeBijna klaar om te vertrekken voor een museumbezoek, nog even de wasmachines aanzetten, jas pakken en we gaan. Mijn lief en ik ontmoeten elkaar in de hal, op hetzelfde moment zeggen we beiden, het is wel heel mooi buiten, jammer om dan ergens naar binnen te gaan.

Zo ging het deze zondag middag, hond in de kofferbak op naar het kerkje van Klein Wetsinge, tussen Sauwerd en Winsum. Vanaf daar kun je een prachtige wandeling maken door het Reitdieplandschap. De RakenHet oudste cultuurlandschap van West-Europa en een paradijs voor weidevogels.
Een piepklein paadje voert ons naar Wetsinge, waar we het dorpje inwandelen op de plaats waar nog de contouren te zien zijn van de oude kerk. Middenop staat vier het kunstwerk ‘Mij Dorst’ van kunstenaar Gert Sennema.

We vervolgen onze route, kronkelen richting het Reitdiep, passeren het gehucht De Raken. Inmiddels heeft Fire zijn tweede bad genomen, was hij na het eerste bad nog zwart de tweede waadplaats heeft hem weer wat toonbaarder gemaakt. Zo wandelen we in alle rust gedrieën richting Sauwerd de plaats waar Ranomi Kromowidjojo is geboren.
Kronkelen nog in een kleine lus en sluiten deze heerlijke wandeling af met uitzicht op klein Wetsinge.

We trakteren ons op een heerlijke kop koffie in het kerkje van Klein Wetsinge en doen ons te goed aan een warm versgebakken stuk taart. We klauteren als afscheid nog even de trappen op over het plafond boven de kerk naar het uitzicht punt in het dak van de kerk.Klein Wetsinge zolderKerk Klein Wetsinge

Bij thuiskomst horen we dat er de komende dagen ons wel 35 mm kan brengen, juiste switch van deze zonnige zondag.

Deze en nog meer wandelingen zijn te vinden op de site van de SPIG staat voor Stichting Pelgrimeren in Groningen, met 2500 km wandeltochten langs 130 historische kerken. 

Ook een paar dagen tot rust komen tijdens deze of een van andere wandelingen, boek dan direct een paar dagen Noord Groningen.
Wij ontvangen je met koffie, thee of warme chocolademelk en wat lekkers en dagelijks een kleine verrassing op je kamer. 
Vermeld bij je reservering dan Pelgrimmeren.

Direct reserveren

Heerlijk genieten

van de geweldige omgeving

Heerlijk genieten

van de geweldige omgeving

heerlijk genieten

van de geweldige omgeving

Heerlijk genieten

van de geweldige omgeving